Wat is een hyper-converged infrastructuur?

Zo bespaart het mkb kosten

Zo bespaart het mkb kosten
Kleine en middelgrote bedrijven worstelen vaak met hun IT. Aan de ene kant is een goede technische infrastructuur nodig om te kunnen concurreren; aan de andere kant zijn deze mkb-bedrijven toch net te klein voor een uitgebreide IT-afdeling. Soms gaat men de IT zelfs liever helemaal uit de weg. Dat heeft 3 redenen:
 
  1. Complexiteit
  2. Gebrek aan gespecialiseerde kennis
  3. Beperkt budget

Hyper-converged infrastructuur: wat is het?

In deze whitepaper worden deze 3 obstakels uitgebreid toegelicht. Ook wordt de mkb’er een mogelijke oplossing aan de hand gedaan: de hyper-converged infrastructuur. Maar wat is dat eigenlijk?

Bij traditionele IT-infrastructuren werden de servers en de opslag van elkaar gescheiden en via een apart netwerk aan elkaar gekoppeld. Het resultaat is een zeer complexe infrastructuur. Bij een hyper-converged infrastructuur zijn alle losse componenten echter in 1 systeem geïntegreerd. De IT-omgeving is daardoor minder complex en niet zo storingsgevoelig. Bovendien is specialistische kennis minder vereist. Voor MKB-bedrijven de ideale oplossing; ze kunnen samenwerken met 1 leverancier en dit bespaart handenvol tijd als er problemen zijn.

Financiële instellingen

Inmiddels wordt de hyper-converged infrastructuur niet alleen omarmd door het mkb, maar ook door bijvoorbeeld financiële instellingen. In de whitepaper leest u alles ins en outs van deze IT-infrastructuur. Misschien is dit wel de oplossing voor u?
 

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

PQR

PQR gelooft dat IT hét middel is voor organisaties om voorop te lopen in hun branche en hun ambities mogelijk te maken. Onze IT-professionals streven op een plezierige en verrassende manier, elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service voor hun klanten én hun eindgebruikers.

Profiel PQR ›
 
 

Download artikel

Wat is een hyper-converged infrastructuur?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.