Waarom is leveranciers- en contractmanagement belangrijk?

Webcast Leveranciers- en Contractmanagement

Webcast Leveranciers- en Contractmanagement

Leveranciers- en contractmanagement, wat is het eigenlijk? Contractmanagement is het volledig uitnutten van contracten, door alle getekende contracten, voorzien van alle informatie en documentatie vast te leggen, te managen en te bewaken.

Het webinar leveranciers- en contractmanagement gaat samen met de sprekers Laurens Siderius (Manager bij ETTU) en Allard Ligtenstein (Hoofd inkoop bij Afval Energie bedrijf Amsterdam) in op de volgende punten:

 • Wat is leveranciers- en contractmanagement?
 • Waarom is het handig om het op orde te hebben?
 • Een verhaal uit de praktijk van Allard Ligtenstein
 • Een demo van contractmanagement software.

Wat kunnen redenen zijn voor contractmanagement?
Veel bedrijven maken de fout om pas te beginnen met contractmanagement als het al fout gaat of is gegaan. Het beste is om hier meteen mee te beginnen, voordat het fout gaat. Redenen voor het gebruiken van contractmanagement zijn:

 • Het tegen gaan van risico’s of risico’s beheersen.
 • Informatie delen tussen betrokken medewerkers.
 • Het managen van de leveranciers, afspraken, looptijden en de performance.

In elke organisatie komt het wel eens voor dat er een contract loopt terwijl de medewerker er niet meer werkt of dat een abonnement eigenlijk opgezegd had moeten worden, maar je bent net te laat. In een grote organisatie kan het draaien om een miljoenen contract en kan het een bedrijf veel geld kosten. Om dit te voorkomen kan er gebruik worden gemaakt van een contractmanagement tool.

Het Afval Energie bedrijf Amsterdam (AEB)
Het Afval Energie Bedrijf wil een maximale bijdrage leveren aan een duurzame maatschappij. Dit doen ze door op een schone en verantwoorde manier zoveel mogelijk bruikbare bestanddelen uit afval te halen, zoals: warmte, elektriciteit en waardevolle materialen.

Waarom is AEB begonnen met contractmanagement?

Contractmanagement is voor AEB:

 • Één systeem
 • Centraal beheer
 • Toegankelijk voor de hele organisatie
 • Het leveranciersbestand optimaliseren
 • Leveranciersprestaties meten

Bekijk de webcast
Wilt u meer te weten komen over Leveranciers- en Contractmanagement? In de webcast komt nog veel meer naar voren over contractmanagement, wat het is en wat de voordelen zijn. Naast de interessante informatie over leveranciers- en contractmanagement, geeft Lourens Siderius ook nog een demo over de leveranciers- en contractmanagement software van ETTU.

Bekijk nu

Bekijk deze webcast nu door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Bekijk webcast

Waarom is leveranciers- en contractmanagement belangrijk?

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.