Slimmer zakendoen met visual analytics

De best practices in self-service BI

De best practices in self-service BI

Visual analytics is dé trend in Business Intelligence (BI). Met self-service hebben gebruikers meer grip op - en flexibiliteit in hun analytische vondsten in data, zonder van IT afhankelijk te zijn. In dit TDWI best practices rapport zijn de ervaringen met zelfgestuurde BI en visual analytics onderzocht onder bijna 500 business- en IT-leidinggevenden wereldwijd.

Maar het kan beter

De belangrijkste conclusie is dat het volgens zakelijke gebruikers beter moet. Om nieuwe methoden van datavisualisatie en -analyse goed te benutten, is er meer training en opleiding nodig. Verder wordt in het rapport benadrukt dat een gebalanceerde en strak beheerde self-service strategie de winnende formule is om visual analytics te bevorderen bij meer gebruikers. En hoewel data governance van oorsprong bij IT ligt, zullen met self-service ook de zakelijke gebruikers hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

In het TDWI-rapport komen de ervaringen met visual analytics aan bod; evenals de impact die dit heeft op bedrijfsdoelstellingen als beslissingsmanagement. Zo is onder andere onderzocht:

  • In hoeverre met mobiele apparaten BI en visual analytics mogelijk is; hoe tevreden men is met cloud en Software as a Service (SaaS) opties; en welke afdeling bepaalt welke tools en applicaties worden gebruikt;
  • Hoe succesvol gebruikers zijn met visual analytics tools en wat de belangrijkste zakelijke voordelen zijn die BI en visual analytics hebben opgeleverd;
  • Het proces van datavoorbereiding naar self-service; het gebruik van in-memory computing, Hadoop en NoSQL databronnen en de interactie tussen verschillende databronnen;
  • Gebruikerstevredenheid met dashboards en het gebruik van data storytelling.

En wat blijkt?

Bedrijven doen er goed aan in hun self-service strategie zoveel mogelijk de balans op te zoeken tussen gebruikersvrijheid en –flexibiliteit enerzijds en de juiste maatregelen voor databeveiliging, privacy, en compliance anderzijds. Dit kan bijvoorbeeld door een self-service competentiecentrum in te richten. Een andere tip is om meer en beter gebruik te maken van in-memory computing om prestaties en databeschikbaarheid te verbeteren. Ook besparen organisaties flink op infrastructurele kosten met visual analytics mogelijkheden in de cloud en SaaS.

Download het TDWI Best Practices Rapport hier en lees verder over de uitkomsten en de tien aanbevelingen in dit uitgebreide rapport.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 

Downloaden: Slimmer zakendoen met visual analytics

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.