Maak een eind aan weerstand tegen nieuwe tools

Met de AAA-adoptiestrategie haal je meer uit jouw IT-investering

Met de AAA-adoptiestrategie haal je meer uit jouw IT-investering

Er bestaat binnen organisaties vaak weerstand tegen de introductie van nieuwe software op de werkvloer. Medewerkers hebben onvoldoende kennis van de mogelijkheden of vinden de veranderingen té overweldigend. Met als gevolg dat ze de programma’s maar half gebruiken of teruggrijpen naar eerdere tools. Maar met de juiste veranderstrategie kunnen collega’s inzien dat werken met nieuwe tools toch echt beter, sneller en gemakkelijker is!

Nieuwe tools omarmen

Om maar met het belangrijkste te beginnen: nieuwe tools kun je maar beter niet ineens uitrollen over de organisatie; en onwetende medewerkers zonder voorkennis moet je niet confronteren met nieuwe software. Gezien de grote omvang die een Office 365 verandertraject met zich meebrengt, is een zorgvuldige voorbereiding, planning en uitvoering essentieel. En daar is een uitgewerkte adoptiestrategie voor nodig.

De AAA-adoptiestrategie

Mavention ontwikkelde een dergelijke strategie, waarbij de nieuwe software zo vroeg mogelijk in kleine stapjes wordt geïntegreerd in de organisatie. Het gaat erom bij (een deel van) de medewerkers zo vroeg mogelijk draagvlak te creëeren, zodat mogelijke weerstand in een later stadium wordt voorkomen of weggenomen. Deze AAA-adoptiestrategie is op drie opeenvolgende fases gebaseerd:

  1. Awareness: een veranderteam bestaande uit leden van operatie en staf communiceert zo helder mogelijk over het nut en de noodzaak van Office 365. Ook stellen ze ‘use cases’ op: scenario’s die beschrijven hoe medewerkers willen samenwerken en hoe ze daarbij de Office 365 applicaties gaan gebruiken.
  2. Activatie: collega’s die al overtuigd zijn gaan in pilots daadwerkelijk met de apps aan de slag. Met een communicatieplan worden (hopelijk) ook de andere collega’s geënthousiasmeerd, die vervolgens ook training en begeleiding krijgen. In een governance plan is vastgelegd wat het beleid, de procedures, rollen en verantwoordelijkheden zijn om de Office 365-omgeving te beheren.
  3. Adoptie: de lastigste maar ook meest waardevolle fase van het traject. Hierbij worden de use cases breed geïmplementeerd binnen de organisatie. Eerder succesvol uitgevoerde pilots worden nu stap voor stap vastgelegd en opgeschaald naar alle medewerkers. Door te blijven meten en continu succesjes als best practices vast te leggen, is het een kwestie van tijd voordat de hele organisatie de nieuwe werkwijze omarmt.

Ontdek alle ins-en-outs van deze AAA-adoptiestrategie en lees verder over wat er allemaal nodig is voor een succesvolle veranderingsstrategie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom StategieTraining & Coaching bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Stategie :  Hoe verbeter ik mijn klantervaring?

Wil je een loyaal klantenbestand? Zorg er dan voor dat je jouw klanten een geweldige ervaring biedt, zowel met jouw product als met jouw dienstverlening. Hoe je precies werkt aan het verbeteren van de klantervaring en welke rol jouw IT-landschap hierin speelt, dat lees je in deze whitepaper.

Lees verder

Stategie :  Van idee tot succesvolle onderneming

Je hebt een geweldig idee en je denkt dat er wel vraag naar is in de markt. Maar hoe nu verder? Bekijk stapsgewijs hoe je een goed idee omzet in een succesvolle onderneming. In dit stappenplan lees je per fase wie de betrokken partijen zijn, welke stappen je doorloopt om te groeien en welke doelen je wil bereiken.

Lees verder

Training & Coaching :  Soft skills zijn ondergewaardeerd

Koningen van de computercode of meester van de machines? Geweldig natuurlijk als de technische vaardigheden van je consultants subliem zijn. Kunnen ze niet goed communiceren of totaal niet samenwerken dan is de kans groot dat je klant het contract beëindigt en voor een ander kiest. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Soft skills zijn daarom net zo belangrijk als technische expertise. Er is dus werk aan de winkel!

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.