Kunstmatige intelligentie zet de financiële sector op zijn kop

Machine learning is kostenbesparing 2.0

Machine learning is kostenbesparing 2.0

Kunstmatige intelligentie of AI zijn bezig met een enorme opmars. Vooral binnen de financiële sector zal veel handwerk vervangen kunnen worden door slimme software. Op dit moment zet een op de drie banken kunstmatige intelligentie al in. Uit recent onderzoek blijkt dan ook dat bijna driekwart van alle bedrijven denkt dat kunstmatige intelligentie een prominente rol gaat spelen in bankenland. Gartner becijferde dat in 2018 bijna de helft van de uitbesteedde diensten door software wordt uitgevoerd. Het is dus een ontwikkeling die bepaald niet ongemerkt voorbij zal gaan.

Het combineren van mens en machine

In Manhattan kwamen afgelopen zomer enkele kopstukken uit de financiële wereld bij elkaar om de effecten van AI op de sector te bespreken. Eén van dé onderwerpen was Smart Process Automation (SPA) onder andere robotica en cognitieve automatisering combineert. Het invoeren van gegevens van de ene naar de andere tool wordt dan niet meer door mensen, maar door de computer gedaan. Het menselijke denkwerk is de juiste informatie uit ongestructureerde bronnen te halen. Door deze twee processen te combineren kan ongestructureerde data omgezet worden in gestructureerde data waar waarde gemakkelijker uit kan worden onttrokken. Hierdoor kunnen processen enorm worden gestroomlijnd.

Wat heeft machine learning te bieden?

Eenvoudige processen op de werkvloer kennen enorm veel beslissingsmomenten. Denk bijvoorbeeld aan het verwerken van een factuur. Klopt de factuur, voldoet het aan de eisen, moet deze direct worden betaald en is het al goedgekeurd? Machine learning kan bij deze en veel meer processen een superieur alternatief zijn voor het bekende als/dan-script. Het combineert technologieën als big data, cloud en kunstmatige intelligentie om de eigen regels te verbeteren, modellen te maken en steeds weer aan te passen.

Kosten besparen dankzij machine learning

Kunstmatige intelligentie en machine learning helpt om enorm in de kosten te snijden en processen te automatiseren en te versnellen. Wilt u weten hoe bedrijven en het bankwezen in het bijzonder kan profiteren van deze technologieën? Download dan Why Artificial Intelligence is Really Smart. Daarin leest u ook een handig stappenplan om vandaag te beginnen met oplossingen waar u in de nabije toekomst de vruchten van plukt.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom TelecommunicatieFinanciële Instellingen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Telecommunicatie :  Datavisualisatie: het wat, waarom en hoe?

Big data en Internet of Things. Dit zijn termen die de laatste jaren steeds vaker voorkomen binnen organisaties omdat data steeds belangrijker is geworden. De hoeveelheid data blijft ook alleen maar groeien en daardoor wordt het lastig om de relevante en bruikbare data eruit te filteren. Lees snel verder om erachter te komen hoe datavisualisatie hier in kan helpen.

Lees verder

Financiële Instellingen :  Is de financiële sector klaar voor verandering?

Voor de traditionele spelers in de financiële dienstverlening zit er niets anders op dan ook gebruik te maken van cloudtechnologie. Doen ze dat niet, dan worden ze ingehaald door jonge start-ups die met hun cloud-only strategie in staat zijn snel en proactief te reageren op veranderingen in de markt. Maar hoe combineer je een traditioneel IT-landschap met moderne clouddiensten? Dat lees je in deze whitepaper.

Lees verder

Financiële Instellingen :  Groeipijnen? Zo reken je ermee af!

Een bedrijf oprichten en groei realiseren, het is een uitdaging waar meerder ondernemers tegenaan lopen. Er zijn namelijk een aantal factoren die ondernemingen belemmeren in hun groei. Deze whitepaper zet 5 bekende factoren op een rij en laat zien hoe je met technologie deze belemmeringen weghaalt. Lees je mee?

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.