Bereid je voor op het einde van LIBOR

Stappenplan voor verschillende scenario’s

Stappenplan voor verschillende scenario’s

De fraude met de LIBOR en EURIBOR dreunt nog na in de financiële wereld. Helaas was dit niet het enige bankschandaal dat het vertrouwen schond. Er was werk aan de winkel en daarom werd de Benchmark Regulation (BMR) in het leven geroepen. Deze BMR bevat eisen voor zowel beheerders, bijdragers als gebruikers van benchmarks. Dit verbetert vanaf januari 2018 de totstandkoming en het gebruik van deze financiële instrumenten.

Einde aan LIBOR?

De BMR moet de boordnodige transparantie en stabiliteit geven aan een sector die juist sterk leunt op vertrouwen. De centrale bank heeft te kennen gegeven vanaf 2022 LIBOR niet meer te gebruiken. Maar daarmee zijn ze verschillende LIBORs nog niet verdwenen, velen vertrouwen nog steeds op LIBOR. Welke alternatieven zijn er als dat eindigt en welke toekomstscenario’s zijn er?

Welke alternatieven zijn er voor LIBOR?

Zo kan het zijn dat LIBOR gewoon dominant blijft, wordt afgeschaft of dat banken alternatieven gaan gebruiken of ernaast gaan toepassen. Welke alternatieven zijn dat en wat zijn de gevolgen van deze 4 scenario’s? Is de EONIA dan een alternatief? Dat is de grote vraag. Deze Euro OverNight Index Average (het eendaags-renteniveau voor het eurogebied) is wellicht niet BMR-compliant in 2022.

Tijd voor actie

Welk scenario zich ook ontvouwt, de BMR zal een grote impact hebben. Niet alleen je operationele zaken ook de IT-infrastructuur, risicobeheer en producten zullen veranderen. Geef jezelf ademruimte en begin nu met het zetten van stappen. Hoe je dat doet, lees je in deze whitepaper.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Synechron

Veranderingsprocessen bij financiële dienstverleners zijn complex. Ze raken de organisatie, de processen, de techniek en de mensen. Synechron is als geen ander in staat om al deze zaken met elkaar te verbinden.

Profiel Synechron ›
 
 

Download artikel

Bereid je voor op het einde van LIBOR

Ja, ik wil de Synechron nieuwsbrief ontvangen

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.