Waarom Thomas een beetje verliefd is geworden op Microsoft Teams

10 July 2019, 13.04afbeelding Waarom Thomas een beetje verliefd is geworden op Microsoft Teams

De manier hoe organisaties werken is aan het veranderen. Verandering op gebied van communicatie, maar ook op gebied van samenwerking, zowel binnen maar ook buiten de organisatie. Thomas Kool, Business Consultant bij MostWare legt uit waarom Microsoft Teams zo mooi inspeelt op deze nieuwe behoefte.

Lees verder

Password-less werken: de drie grootste misverstanden

10 July 2019, 10.28afbeelding Password-less werken: de drie grootste misverstanden

Binnen veel organisaties zorgt een wachtwoordbeleid voor kopzorgen. Het is namelijk lastig om in de gaten te houden hoe medewerkers (zorgvuldig) omgaan met wachtwoorden. De nauwkeurigheid en sterkte van de wachtwoorden, heb je – mits je de beschikking hebt over de juiste middelen – deels in de hand, maar wachtwoorden maken jouw werknemers voorspelbaar en dus kwetsbaar. Hiermee verlies je de controle over de veiligheid van jouw bedrijf.

Lees verder

Waarom template management onmisbaar is bij de rebranding van jouw merk

2 July 2019, 09.22afbeelding Waarom template management onmisbaar is bij de rebranding van jouw merk

Jij wilt dat de corporate huisstijl van jouw organisatie overal consistent en consequent doorgevoerd wordt. Zeker bij een rebranding. De documenten die je collega’s versturen zien er onprofessioneel uit. Links een vacature met een oud logo, rechts een salespresentatie waarin verouderde afbeeldingen gebruikt worden. En gebruikt de finance afdeling nu de verkeerde e-mailhandtekening? Houdt dan echt helemaal niemand zich aan de huisstijl en de nieuwste templateversies?! Lees er meer over in deze blog!

Lees verder

Onvermijdelijke risico’s bij de uitfasering van Windows Server 2008 en SQL 2008. En hoe je ze wegneemt

28 June 2019, 10.18afbeelding Onvermijdelijke risico’s bij de uitfasering van Windows Server 2008 en SQL 2008. En hoe je ze wegneemt

Het is je vast niet ontgaan; op 9 juli 2019 houdt de support op voor SQL Server 2008 (en 2008 R2) en op 14 januari 2020 houdt ook de support op voor Windows Server 2008 (en 2008 R2). Dit betekent dat er einde komt aan reguliere security updates, er geen bug fixes meer plaatsvinden en er ook geen support cases meer ingediend kunnen worden. Lees er meer over in de blog.

Lees verder

Waarom Windows 7 nog steeds gebruikt wordt

27 June 2019, 16.15afbeelding Waarom Windows 7 nog steeds gebruikt wordt

Regelmatig kom ik bij organisaties over de vloer die nog steeds gebruikmaken van Windows 7. De ondersteuning van dit besturingssysteem stopt in januari 2020. Dit houdt in dat er geen (security)updates meer worden uitgebracht en daar loop je als organisatie een enorm risico mee. Er is dus geen betere tijd dan nu om over te stappen naar Windows 10.

Lees verder